Förrätt

Melanzane ripiene di mozzarella e pomodoro

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Auberginer fyllda med mozzarella och tomat.

Tips:
Det svarta skalet kan vara lite segt. Om du vill kan du skala bort det men då tappar skålarna sin form.

Stirra dig inte blind på timern!
Olika stora auberginer tar olika lång tid så känn efter med en tandpetare om de blivit mjuka.

Ingredienser

  • 2 medelstora auberginer
  • 10 körsbärstomater
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar bladpersilja, bara bladen
  • 1 dl riven parmesanost eller liknande
  • 1 ½ msk ströbröd
  • 3 msk olivolja
  • Salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela auberginerna på längden i två bitar.
  3. Gröp ur köttet ur auberginerna med en sked och behåll 0,5 cm vid skalet. De ska vara formade som skålar där fyllningen får plats. Spara undan det du har skrapat bort i en skål.
  4. Lägg auberginerna i en ugnsform med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och salta. Grädda i 40 minuter.
  5. Skär aubergineköttet som du har skrapat bort i mindre bitar på ca 1 cm.
  6. Hacka tomaterna.
  7. Stek auberginebitarna på medelvärme i 3 msk olivolja i ca 5-6 minuter. De ska få en gyllenbrun färg.
  8. Salta och lägg i tomaterna. Stek ytterligare 1 minut. Stäng av och låt svalna.
  9. Finhacka persilja och vitlök och blanda med aubergine- och tomatröran.
  10. Skär mozzarellan i mindre bitar.
  11. Fyll ”aubergineskålarna” med aubergine- och tomatröra och mozzarella.
  12. Strö över ströbröd och parmesanost.
  13. Grädda i ugnen i ca 25 minuter, sätt på grillen de sista minuterna så att de får fin färg.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close