Produkter

Taggar

Inspiration:
Melanzane ripiene di mozzarella e pomodoro

Ingredienser

  • 2 medelstora auberginer
  • 10 körsbärstomater
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar bladpersilja, bara bladen
  • 1 dl riven parmesanost eller liknande
  • 1 ½ msk ströbröd
  • 3 msk olivolja
  • Salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela auberginerna på längden i två bitar.
  3. Gröp ur köttet ur auberginerna med en sked och behåll 0,5 cm vid skalet. De ska vara formade som skålar där fyllningen får plats. Spara undan det du har skrapat bort i en skål.
  4. Lägg auberginerna i en ugnsform med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och salta. Grädda i 40 minuter.
  5. Skär aubergineköttet som du har skrapat bort i mindre bitar på ca 1 cm.
  6. Hacka tomaterna.
  7. Stek auberginebitarna på medelvärme i 3 msk olivolja i ca 5-6 minuter. De ska få en gyllenbrun färg.
  8. Salta och lägg i tomaterna. Stek ytterligare 1 minut. Stäng av och låt svalna.
  9. Finhacka persilja och vitlök och blanda med aubergine- och tomatröran.
  10. Skär mozzarellan i mindre bitar.
  11. Fyll ”aubergineskålarna” med aubergine- och tomatröra och mozzarella.
  12. Strö över ströbröd och parmesanost.
  13. Grädda i ugnen i ca 25 minuter, sätt på grillen de sista minuterna så att de får fin färg.

Auberginer fyllda med mozzarella och tomat.

Tips:
Det svarta skalet kan vara lite segt. Om du vill kan du skala bort det men då tappar skålarna sin form.

Stirra dig inte blind på timern!
Olika stora auberginer tar olika lång tid så känn efter med en tandpetare om de blivit mjuka.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Verona – kärlekens och vinets stad

Verona – kärlekens och vinets stad

Verona är en av världens mest romantiska städer. Inte bara för att det var här som Romeo förklarade Julia sin kärlek under balkongen. Det är också en historisk, pittoresk och mycket vacker stad just där norra och södra Europa möts – och där Italien är mer Italien än någon annanstans. Verona är en mycket gammal stad. Ingen vet vem som uppförde de första bosättningarna vid floden Adige, som sakta letar sin väg genom...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Ingenting har lika mycket charm som de små italienska byarna i Veneto. Plötsligt dyker de upp, i dalgångarna eller högt upp i bergen. Turistfria trattorior och makalösa scenerier. Här är några av de charmigaste byarna Asolo Den lilla bergsstaden Asolo med några tusen invånare ligger bedövande vackert i norra Veneto. Området heter Pedemontana och är ett kuperat vinodlarlandskap. Namnet Pedemontana betyder just vid bergets...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Valpolicella – Venetos viners hjärta

Valpolicella – Venetos viners hjärta

Få områden i Italien har samma klang hos vinvänner som Valpolicella: Denna region i västra Veneto breder ut sig vid foten av de italienska Alperna strax öster om Gardasjön och väster om Verona. Valpolicella är känt för sitt vin och inte minst för de unika viner som bara kan och får produceras här: Amarone, Ripasso och Recioto. Namnet Valpolicella förlorar sig långt bort i historien, troligen har det sina rötter i både...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Sett till smak, karaktär och kraftfullhet är Amarone en svårslagen och mustig vinupplevelse. Amaronevinet är också ett exempel på hur innovation och experimentlusta kan bana väg för ett helt vinland och förvandla en anonym region till en betydande världsdel i vinvärlden. Amarone tillskrivs ofta en lång historisk tradition, men det var inte förrän på 1950-talet som en del vinhus började experimentera med jäststammar som...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

Soppa är något man inte äter tillräckligt av. Speciellt framåt lite svalare eller riktigt kalla dagar är soppan perfekt med sin värmande och helande känsla. Kronärtskockssoppan är en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till förrätt på finmiddagen på helgen. Receptet på denna kronärtskockssoppa är till fyra middagsportioner eller åtta förrätter. Servera med ett torrt och smakrikt vin eller en torrare...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab