Jordärtskockssoppa, risoni och rosensallatpesto
Förrätt

Misokryddad linssoppa med noriflingor

Dela

Betyg (0 röster)

Snabbmisopulver finns till exempel från Renée Voltaire eller i asiatiska specialbutiker. Nori är alger och kan finnas som flingor, det finns även som stora ark (används till sushi) som du själv kan riva i små bitar.

4 personer över 20 minuter

Recept & Foto: Michael Krantz

Ingredienser

Linssoppa

  • 40 gr snabbmisopulver
  • 2,5 dl sojadryck
  • 3 dl röda linser, torkade
  • 2 morötter
  • 1 paprika, röd
  • 1 citron, ekologisk
  • 0,5 tsk råsocker
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1-2 nypa kajennpeppar
  • 0,5 tsk ingefära, mald
  • 1-2 msk majsstärkelse
  • 3 msk noriflingor

Till servering

  • hackad persilja
  • pitabröd
  • sojasås japansk

Tillagning

  1. Skölj och kontrollera linserna. Häll 1 liter vatten i en gryta och tillsätt misopulver och sojadryck, låt koka upp. Tillsätt linserna och sjud.
  2. Dela, kärna ur och tillsätt tärnad paprika och skivad morot. Häll i råsocker, gurkmeja,
  3. kajennpeppar, ingefära och noriflingor. Låt koka 5-10 minuter. Smaka av med pressad citron.
  4. Servera soppan med hackad persilja, några droppar japansk sojasås och ljumna pitabröd.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close