Produkter

Taggar

Inspiration:
Örtstekt lammracks med krämig paprikasås och dill- och citronrostad potatis

Ingredienser

    Lamm

    • 5 vitlöksklyftor
    • 10 timjan och rosmarin stjälkar
    • 1 Citron zestad (Endast det gula)
    • ½ dl olivolja
    • 1,2 kg lammracks
    • 50 gr smör
    • Salt och peppar

    Paprikasås

    • 2 röda paprikor skurna i bitar
    • 1 rödlök halverad och isärplockad
    • 5 vitlöksklyftor med skal
    • 1 burk krossad tomat
    • 1 dl plockad bladpersilja
    • 1 dl grädde
    • Salt och peppar

    Potatis

    • 750 gr delikatesspotatis med skal
    • 2 msk olivolja
    • 10 skurna dillvippor
    • ½ Citron zestad (endast det gula)
    • Flingsalt och peppar

    Tillagning

    1. Värm ugnen på övervärme (med varmluft om möjligt) 175 grader.
    2. Mortla vitlök, timjan, rosmarin, citron zest och blanda upp med oljan. Gnid in marinaden på köttet och lägg i en plastpåse i rumstemperatur.
    3. Lägg paprika, rödlök och vitlöksklyftor på en ugnsplåt och ställ in överst i ugnen ca 10 minuter eller tills paprikorna börjar bli svartprickiga. Ta ut plåten och låt svalna.
    4. Lägg upp potatis i en ugnsform, vänd runt dem i olivoljan och ställ in i ugnen ca 35 minuter, känn efter med en sticka att potatisen är klar. Ta ut och täck formen med aluminiumfolie.
    5. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader.
    6. Hetta upp en stekpanna till hög temperatur, klicka i smöret och låt det tystna. Bryn alla ytor på lammracken, lyft över på en ugnsform, häll över smöret och ställ in i ugnen med en stektermometer. Låt köttet gå till den temperatur du önskar. 58 grader medium rare. Ta ut köttet och låt vila 10 minuter innan servering.
    7. Under tiden. Pilla loss skalet från paprikorna och vitlöken och lägg i en kastrull. Mixa paprika, vitlök, rödlök, persilja och tomatkross med en stavmixer, koka upp, häll i grädde och smaka av med salt och peppar.
    8. Vänd ner dill och citronzest tillsammans med potatisen, salta och peppra efter smak.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

    Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

    Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab