Osso Bucco med potatismos
Huvudrätt

Osso bucco med potatismos

Dela

Kategorier

Ett av italiens mest klassiska maträtt här i tappning av Tareq Taylor.

Detta recept är till 6-8 personer.

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery,  Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.

Varmt tack till Tareq Taylor som lånat ut fyra recept från sin nya kokbok Tareq Taylor Favoriter till våra viner.

www.tareqtaylor.com

Ingredienser

  • 1,2 kg skivad kalvlägg
  • vetemjöl till panering
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl tärnad blekselleri
  • 2 morötter
  • skal och saft av 1 citron
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 kvistar timjan
  • 4 lagerblad
  • salt och peppar
  • bladpersilja till servering

Potatismos

  • 700 g potatis
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Mjöla kalvläggen och fräs i olja och smör i en kastrull. Hacka lök och vitlök och skär selleri och morötter i tärningar, ca 2 × 2 cm. Lägg hackade grönsaker och citronskal i grytan.
  2. Häll i tomatkross, citronsaft, vitt vin och alla kryddor utom bladpersilja.
  3. Koka grytan under lock i ca 45 minuter eller tills kalvläggen är mör och lätt lossnar från benet.
  4. Riv färsk bladpersilja över osso buccon strax före servering.
  5. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Vispa genast samman potatisen med mjölk, smör och parmesan.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close