Produkter

Taggar

Inspiration:
Ostron i gurkjuice med fänkål- och äppelsnö

Ingredienser

  • Till detta recept behövs ett kaffefilter
  • 1 st äpple Granny Smith
  • 1 st fänkål
  • 1 st gurka
  • 12 st ostron

Tillagning

  1. Tvätta äpple och fänkål och frys sedan in dem.
  2. Skölj av gurkan, skär av 1/3 som du kärnar ur, skalar och skär i små kuber. Resterande gurka mixas slät med en stavmixer och hängs av i kaffefilter för att sila ner juicen.
  3. Koka upp vatten, lägg i ostron och låt pochera i 90 sekunder.
  4. Lyft över ostronen i isat vatten några minuter så att tillagningen stannar av och ostronen kyls ner.
  5. Öppna ostronen, lägg på några gurkkuber och, häll över 1 tsk gurkjuice i varje.
  6. Zesta eller fin riv frusen färnkål och äpple över ostronen.
  7. Ostronen bör ätas på engång innan äpple och fänkål smälter.

Lyxigt tilltugg som passar perfekt när man vill bjuda på något festligt men enkelt. Fungerar även utmärkt som förrätt till ett glas Vilarnau och trevligt sällskap.
Tillagningstid: 15 minuter, 12 st ostron

Tipset.:Lätt pocherade ostron är betydligt lättare att öppna än råa.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab