Förrätt - Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett
Förrätt

Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett

Dela

Kategorier

Den 14 februari firas Alla hjärtans dag – en dag då vi hyllar kärleken lite extra. Här delar kokboksförfattaren Eleonora von Essen med sig av sina bästa recept, specialkomponerade för kärlekens dag.

Ostron och romantik hör ihop, det är känt sedan länge. Så varför inte lyxa till det lite extra och bjud på dessa underbara ostron med ginvinägrett? Vi lovar att den här goda kombinationen kan få vilka ögon som helst att glittra lite extra!

Ingredienser

  • Ett dussin Ostron

Gurka-, chili- och ginvinägrett

  • ½ gurka
  • 1 grön chili
  • 1 schalottenlök
  • ½ dl olivolja
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk Hendrick’s Gin
  • 1 nypa socker

Tillagning

  1. Skala gurkan, dela den på längden, skär bort kärnhuset och tärna fint. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg allt i en burk tillsammans med resten av ingredienserna, sätt på locket och skaka kraftigt. Ställ att dra i kylen i 10 minuter och skaka igen innan användning. Öppna ostronen och lägg upp dem på ett fint fat. Skeda över lite dressing och servera direkt.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close