Inspiration:
Pasta marinara & valnötsparmesan
Ingredienser
Tomatsås
- 600 gr tomater
- 2 schalottenlökar
- 1 klyfta vitlök
- 1 kruka basilika
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl rött vin
- 10 kapris
- salt & peppar
Valnötsparmesan
- 40 gr valnötter, frysta
- 2 msk jästflingor
- 2 msk olivolja
- 1 förp reginette, pasta
Tillagning
Valnötsparmesan
- Blanda 2 msk jästflingor och olivolja i en liten skål.
- Hyvlaner de frysta valnötterna med en tryffelhyvel eller en mandolin. Vänd runt.
Marinara tomatsås
- Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
- Lägg i en gryta med olivolja och hälften av basilikan hackad. Fräs på medelvärme utan att löken tar färg, hacka under tiden tomaterna och lägg ner i grytan efter hand.
- Slå på tomatpuré och vin. Låt koka till en mustig tomatsås, gärna en timme eller mer.
- Smaka av med kapris, salt och peppar. Såsen kan förberedas eller lagas i stora omgångar och frysas.
- Koka pastan i en stor gryta med saltat vatten. Servera pastan med tomatsås toppad med valnötsparmesan och lite extra basilika.