Produkter

Taggar

Inspiration:
Pasta marinara & valnötsparmesan

Ingredienser

    Tomatsås

    • 600 gr tomater
    • 2 schalottenlökar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 kruka basilika
    • 3 msk olivolja
    • 2 msk tomatpuré
    • 2 dl rött vin
    • 10 kapris
    • salt & peppar

    Valnötsparmesan

    • 40 gr valnötter, frysta
    • 2 msk jästflingor
    • 2 msk olivolja
    • 1 förp reginette, pasta

    Tillagning

      Valnötsparmesan

      1. Blanda 2 msk jästflingor och olivolja i en liten skål.
      2. Hyvlaner de frysta valnötterna med en tryffelhyvel eller en mandolin. Vänd runt.

      Marinara tomatsås

      1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
      2. Lägg i en gryta med olivolja och hälften av basilikan hackad. Fräs på medelvärme utan att löken tar färg, hacka under tiden tomaterna och lägg ner i grytan efter hand.
      3. Slå på tomatpuré och vin. Låt koka till en mustig tomatsås, gärna en timme eller mer.
      4. Smaka av med kapris, salt och peppar. Såsen kan förberedas eller lagas i stora omgångar och frysas.
      5. Koka pastan i en stor gryta med saltat vatten. Servera pastan med tomatsås toppad med valnötsparmesan och lite extra basilika.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab