Produkter

Taggar

Inspiration:
Pasta marinara & valnötsparmesan

Ingredienser

    Tomatsås

    • 600 gr tomater
    • 2 schalottenlökar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 kruka basilika
    • 3 msk olivolja
    • 2 msk tomatpuré
    • 2 dl rött vin
    • 10 kapris
    • salt & peppar

    Valnötsparmesan

    • 40 gr valnötter, frysta
    • 2 msk jästflingor
    • 2 msk olivolja
    • 1 förp reginette, pasta

    Tillagning

      Valnötsparmesan

      1. Blanda 2 msk jästflingor och olivolja i en liten skål.
      2. Hyvlaner de frysta valnötterna med en tryffelhyvel eller en mandolin. Vänd runt.

      Marinara tomatsås

      1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
      2. Lägg i en gryta med olivolja och hälften av basilikan hackad. Fräs på medelvärme utan att löken tar färg, hacka under tiden tomaterna och lägg ner i grytan efter hand.
      3. Slå på tomatpuré och vin. Låt koka till en mustig tomatsås, gärna en timme eller mer.
      4. Smaka av med kapris, salt och peppar. Såsen kan förberedas eller lagas i stora omgångar och frysas.
      5. Koka pastan i en stor gryta med saltat vatten. Servera pastan med tomatsås toppad med valnötsparmesan och lite extra basilika.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett

      Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett

      Den 14 februari firas Alla hjärtans dag – en dag då vi hyllar kärleken lite extra. Att ge bort en bukett röda rosor är för många en självklar kärleksförklaring – inte minst på alla hjärtans dag. Men rosor kan även fungera som smaksättare i både mat och dryck. Ett exempel är Hendrick´s Gin, som får sin unika smak av bland annat röda rosenblad och gurka. Dess komplexa karaktär gör att den även fungerar utmärkt...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Gingravad lax med avokadokräm, sallad, päron och rostade hasselnötter

      Gingravad lax med avokadokräm, sallad, päron och rostade hasselnötter

      Den 14 februari firas Alla hjärtans dag – en dag då vi hyllar kärleken lite extra. Att ge bort en bukett röda rosor är för många en självklar kärleksförklaring – inte minst på alla hjärtans dag. Men rosor kan även fungera som smaksättare i både mat och dryck. Ett exempel är Hendrick´s Gin, som får sin unika smak av bland annat röda rosenblad och gurka. Dess komplexa karaktär gör att den även fungerar utmärkt...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

      Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

      Otroligt god rätt som passar både till fest och vardag. Råraka som är stekt på rätt sätt är ofattbart gott och allt man behöver är rikligt med smör, tid och tålamod. Genom att vända rårakan flera gånger och inte steka på för hög temperatur blir rårakan gyllene och krispig utan att bli bränd. Toppa med vad du vill men denna variant är verkligen supergod! Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Sherry - vinvärldens mest underskattade vin

      Sherry - vinvärldens mest underskattade vin

      Sherry är vinvärldens mest underskattade vin. Sherry ger fantastisk valuta för pengarna. Sherry är en av världens mest karaktärsfulla viner. Få viner går så bra till knepiga matkombinationer som sherry. Fråga vilken sommelier eller vinskribent som helst och de skriver under på ovanstående. Ändå dricks det väldigt lite sherry, inte ens av sommelierer eller vinskribenter. Man kan undra varför. Sherry är ett vin som...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Bakad anka med sötpotatispuré, bränd picklad lök och körvel

      Bakad anka med sötpotatispuré, bränd picklad lök och körvel

      Antingen gillar man anka eller så gör man det inte, kan man tro. Testa att laga ankan sous vide så kommer du att bli omvänd. Perfekt innertemperatur och krispigt skinn är A och O när man gör anka och det är precis vad du får med denna rätt. Servera med sötpotatispuré, bränd picklad lök och körvel så har du en riktig pangrätt. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Chardonnay - lär dig känna igen världens mest populära druvsort

      Chardonnay - lär dig känna igen världens mest populära druvsort

      Det finns nästan ingen som inte har en åsikt om druvan chardonnay. Det är inte så konstigt med tanke på att den är världens populäraste druvsort. Den odlas överallt i vinvärlden och ger oss omistliga viner som chablis, vit bourgogne, champagne och högklassiga viner från Kalifornien, Australien och så vidare. Chardonnay fyller också ut otaliga plastpåsar i storsäljande vinboxar. Så populär är den att den faktiskt är...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Egengjord gulasch med smetana och picklad chili

      Egengjord gulasch med smetana och picklad chili

      Går det att tycka illa om Gulasch? Givetvis inte och speciellt inte efter en dag i skidbacken eller ute i naturen. Denna värmande soppa serveras med smetana och picklad chili som ger en extra nivå på rätten. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Glendronach – världens bästa whisky för andra året i rad

      Glendronach – världens bästa whisky för andra året i rad

      När Maltwhisky-VM nyligen avgjordes på anrika Hasselbacken på Djurgården i Stockholm stod en 12-årig Glendronach som segrare. Det lilla kaxiga högskotska destilleriet satte därmed en lång rad hyllade storstjärnor på plats och visade var medaljskåpet ska stå – för andra gången. Maltwhisky-VM är en årlig tävling där ett stort antal whiskymärken ställs mot varandra under whiskyförfattaren Henrik Aflodals och...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

      Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

      I denna rätt skapar hettan från chilin, sötman från fikonen, kryddigheten i korven och texturen i mozzarellan tillsammans en fantastisk upplevelse på tallriken. Se till att använda en kvalitativ pasta som gör stor skillnad i slutresultatet. Martelli är ett exempel på ett varumärke som tillverkar fantastisk pasta, håll utkik eller fråga butikspersonalen om råd. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Tryffelrisotto med grillad portabello och semitorkade körsbärstomater

      Tryffelrisotto med grillad portabello och semitorkade körsbärstomater

      Perfekt rätt för dig som vill byta ut köttet mot vegetariskt. Risotton är full med smak av de olika ingredienserna. Risotto är en fantastisk maträtt och denna variant står högt upp på favorit-listan. Testa och bedöm själv.  Italiensk comfort-food när den är som bäst! Underbara smaker som fyller hela kroppen med värme. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Tullamorepizza med mandel, chokladganache och whiskydagg

      Tullamorepizza med mandel, chokladganache och whiskydagg

      Den 1 januari är sedan länge känt som nyårsdagen. Men det är också dagen då vi hyllar pizzan och firar nationella pizzadagen i Sverige. För femte året i rad lanserar Taverna Brillo i Stockholm konceptet ”Pizza med stil” – där man lyfter fram en specialgjord pizza som lanseras dagen till ära. I år har man tagit fram en efterrättspizza med chokladganache – toppad med mandel och whiskey. Whiskeyn sprayas på direkt...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Paul Jaboulet – Biodynamiska viner i världsklass

      Paul Jaboulet – Biodynamiska viner i världsklass

      Paul Jaboulet Aîné är en av en av världens mest ikoniska producenter. Ingen annan har betytt lika mycket för Rhônedalens rykte som en av världens bästa platser för vinodling. Med viner som Hermitage La Chapelle anses de vara ”the state of art” inom konsten att förädla vin. När familjen Frey och oenologen Caroline Frey kom till Paul Jaboulet Aîné 2006 satte man omedelbart igång med att ställa om verksamheten i en mer...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck -

      "My wines always tells a story" - Caroline Frey

      Caroline Frey virvlade in i den franska vinvärlden 2004. Hon blev snabbt en representant för en ny generations vinmakare som vitaliserade och förändrade vinproduktionen. Som ung kvinna, med enastående och drivande egenskaper, fick hon den tannintyngda och gubbiga vinbranschen att frusta. Med vassa klackar (hon beskriver sig själv som en fashionista) slog hon sig in i och tog plats i den manliga bastionen. - Det var inte alltid...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Sicilien - medelhavets solmogna viner

      Sicilien - medelhavets solmogna viner

      Sicilien är för många synonymt med La Cosa Nostra, Kommissarie Montalbano, pittoreska fiskebyar och…citroner. Mindre känt är att Medelhavets största ö har en vingårdsareal lika stor som Sydafrikas. Här produceras de traditionella marsalavinerna, enorma mängder enkelt vin, storartade lagringsviner och några av de mest eftersökta vinerna i storstäderna naturvinsbarer. Sicilien är egentligen inte särskilt mycket Italien....

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab