Förrätt

Pasta med valnötspesto

Dela

Betyg (0 röster)

När ni nu är färdiga med era busiate-skruvar har ni här en underbar pesto gjord på mestadels valnötter. Se till att ha den färdig när ni lägger pastan i vattnet.

Ingredienser

  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl valnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 kvist persilja
  • 2 msk riven parmesan eller grana padano
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Blötlägg brödet i mjölken i fem minuter.
  2. Riv osten.
  3. Mixa valnötter, riven parmesanost, vitlök, olivolja, bröd, mjölk, salt och peppar i en matberedare. Kör tills valnötterna är mosade. Blandningen ska kännas ganska kompakt.
  4. Finhacka persiljan och blanda ner i peston.
  5. Häll valnötspeston i en serveringsskål som är tillräckligt stor för att rymma pastan.
  6. Koka den färska pastan och tillsätt i stora skålen tillsammans med peston. Blanda runt några varv.
  7. Servera eventuellt med extra riven ost på toppen!

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close