Produkter

Taggar

Inspiration:
Peperoni ripieni con salsiccia e riso

Ingredienser

  • 6 paprikor, blandade röda och gula
  • 2 salsicciakorvar, ca 400 g
  • 1 dl risottoris
  • 3 dl vatten
  • 20g smör
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 purjolök, ca 120 g
  • ½ dl vitt vin
  • olivolja
  • 200g provoloneost eller annan vällagrad ost
  • 2 kvistar bladpersilja, bara bladen
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Koka upp 3 dl vatten med 1 tsk salt.
  3. Smält smöret i en stekpanna och häll i riset.
  4. När fettet har sugits upp av riset, häll i det kokta vattnet lite i taget. Tillaga i ca 12 min. Riset kommer inte att vara helt klart, det är meningen.
  5. Häll i parmesanosten i riset och blanda.
  6. Förväll paprikorna i kokande vatten i 10 minuter.
  7. Skär bort ”locket” på paprikorna och spara undan.
  8. Ta ur kärnhusen och skär ur det vita fruktköttet.
  9. Finhacka purjolök i en matberedare. Fräs den i 2 msk olja tills att den blir mjuk, men utan att den får färg.
  10. Häll på vinet och fortsätt tillaga i 2 minuter eller tills att vätskan kokat bort. Stäng av.
  11. Finhacka persilja och skär provoloneosten i kuber.
  12. Smula sönder salsiccian och lägg den i en skål. Blanda salsiccian med det kokta riset, purjolöken, hälften av persiljan, osten, salt och peppar.
  13. Fyll paprikorna med blandningen och ställ dem i en ugnsform med höga kanter. Ringla över lite olivolja.
  14. Grädda i ugnen i 25 minuter. Strö över resten av persiljan och servera.

Paprikor fyllda med salsiccia och ris. Servera tillsammans med en matigare sallad eller andra smårätter.


Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Verona – kärlekens och vinets stad

Verona – kärlekens och vinets stad

Verona är en av världens mest romantiska städer. Inte bara för att det var här som Romeo förklarade Julia sin kärlek under balkongen. Det är också en historisk, pittoresk och mycket vacker stad just där norra och södra Europa möts – och där Italien är mer Italien än någon annanstans. Verona är en mycket gammal stad. Ingen vet vem som uppförde de första bosättningarna vid floden Adige, som sakta letar sin väg genom...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Ingenting har lika mycket charm som de små italienska byarna i Veneto. Plötsligt dyker de upp, i dalgångarna eller högt upp i bergen. Turistfria trattorior och makalösa scenerier. Här är några av de charmigaste byarna Asolo Den lilla bergsstaden Asolo med några tusen invånare ligger bedövande vackert i norra Veneto. Området heter Pedemontana och är ett kuperat vinodlarlandskap. Namnet Pedemontana betyder just vid bergets...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Valpolicella – Venetos viners hjärta

Valpolicella – Venetos viners hjärta

Få områden i Italien har samma klang hos vinvänner som Valpolicella: Denna region i västra Veneto breder ut sig vid foten av de italienska Alperna strax öster om Gardasjön och väster om Verona. Valpolicella är känt för sitt vin och inte minst för de unika viner som bara kan och får produceras här: Amarone, Ripasso och Recioto. Namnet Valpolicella förlorar sig långt bort i historien, troligen har det sina rötter i både...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Sett till smak, karaktär och kraftfullhet är Amarone en svårslagen och mustig vinupplevelse. Amaronevinet är också ett exempel på hur innovation och experimentlusta kan bana väg för ett helt vinland och förvandla en anonym region till en betydande världsdel i vinvärlden. Amarone tillskrivs ofta en lång historisk tradition, men det var inte förrän på 1950-talet som en del vinhus började experimentera med jäststammar som...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

Soppa är något man inte äter tillräckligt av. Speciellt framåt lite svalare eller riktigt kalla dagar är soppan perfekt med sin värmande och helande känsla. Kronärtskockssoppan är en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till förrätt på finmiddagen på helgen. Receptet på denna kronärtskockssoppa är till fyra middagsportioner eller åtta förrätter. Servera med ett torrt och smakrikt vin eller en torrare...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab