Pizza bianco med kapris, körsbärstomat, serrano-skinka, crème fraiche, buffelmozzarella och körvel
Förrätt

Pizza bianco med kapris, körsbärstomat, serrano-skinka, crème fraiche, buffelmozzarella och körvel

Dela

Pizza bianco är som du kanske vet en vit pizza utan tomatsås. Denna pizza med kapris, serrano och körsbärstomat är bara för god! Sältan i kaprisen lyfter hela pizzans smaker. Ett tips är göra flera pizzor för att dem kommer att gå åt.

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • Crème fraiche
  • Buffelmozzarella
  • Kapris
  • Körsbärstomat
  • Serrano
  • Körvel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på högsta värme och ställ in en plåt.
  2. Blanda jäst med ljummet vatten, olivolja, salt och socker. Rör så jästen löses upp. Addera mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i degblandare. Låt degen jäsa i 2 timmar i rumstemperatur. Dela upp degen i mindre delar och rulla till bollar. Låt bollarna jäsa ytterligare 1 timme.
  3. Forma degen till en pizza på ett smörpapper och addera crème fraiche på botten, buffelmozzarella, kapris och kluvna tomater. Ta ut plåten från den varma ugnen och dra över pizzan. Grädda i ugnen på maximal värme högst upp i ugnen tills den fått fin färg och brakrisp i botten.
  4. Ta ut pizzan och toppa med Serrano och körvel.

Rekommenderad dryck

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close