Förrätt

Pizza med mozzarella och basilika

Dela

Manitobamjöl är proteinrikt mjöl och liknar italienskt tip 00-mjöl. Du kan också låta degen kalljäsa i kylen i 2–4 dagar, perfekt om man inte vill göra deg precis innan man ska käka på fredagen.

4 personer cirka 30 minuter 

Ingredienser

Deg

  • 1 l manitobamjöl
  • 1 tsk salt
  • 20 gr jäst
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl vatten

Mustig tomatsås

  • 3 dl rött vin
  • 400 gr körsbärstomater, konserv
  • 250 gr färska tomater
  • 2 lagerblad
  • 1 gul lök, liten
  • 3 klyftor vitlök
  • oregano
  • salt & peppar

Toppa med

  • 3 mozzarellabollar
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja

Tillagning

  1. Häll vatten i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp. Blanda i mjöl och salt och rör runt med en träslev tills du får en jämn deg. Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 8–12 timmar.
  2. Hacka ner lök och vitlök. Fräs den mjuk tillsammans med oregano i olja. Häll i körsbärstomater och hackade färska tomater. Slå på vin, lagerblad, salt, peppar och låt puttra under lock minst 30 minuter. Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten om det behövs.
  3. Dela degen i 4 bitar, tryck eller kavla ut pizzor. På med tomatsås, mozzarella, lite olja och rivna basilikablad. Sätt in pizzorna i 250°C varm ugn och grädda pizzorna 6-8 minuter. Droppa över olja och toppa med mer basilika.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close