Produkter

Taggar

Inspiration:
Pizza med mozzarella och basilika

Ingredienser

    Deg

    • 1 l manitobamjöl
    • 1 tsk salt
    • 20 gr jäst
    • 2 msk olivolja
    • 4 dl vatten

    Mustig tomatsås

    • 3 dl rött vin
    • 400 gr körsbärstomater, konserv
    • 250 gr färska tomater
    • 2 lagerblad
    • 1 gul lök, liten
    • 3 klyftor vitlök
    • oregano
    • salt & peppar

    Toppa med

    • 3 mozzarellabollar
    • 1 kruka basilika
    • 3 msk olivolja

    Tillagning

    1. Häll vatten i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp. Blanda i mjöl och salt och rör runt med en träslev tills du får en jämn deg. Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 8–12 timmar.
    2. Hacka ner lök och vitlök. Fräs den mjuk tillsammans med oregano i olja. Häll i körsbärstomater och hackade färska tomater. Slå på vin, lagerblad, salt, peppar och låt puttra under lock minst 30 minuter. Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten om det behövs.
    3. Dela degen i 4 bitar, tryck eller kavla ut pizzor. På med tomatsås, mozzarella, lite olja och rivna basilikablad. Sätt in pizzorna i 250°C varm ugn och grädda pizzorna 6-8 minuter. Droppa över olja och toppa med mer basilika.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

    Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

    Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

    Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

    Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

    Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

    Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab