Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau
Bakverk

Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Alkohol i matlagning är inget nytt, men utöver att blanda i vin i en sås är det nog många som skulle klassa sig som nybörjare på området. Ett än mer outforskat territorium för de flesta är alkohol i bakning. Passar det överhuvudtaget – exempelvis sprit – i söta bakverk?

Det tycker Annie Hesselstad, chefskonditor på kulturcentret Artipelag i Gustavsberg utanför Stockholm, som har tagit fram recept på bakverk som innehåller apelsinlikören Cointreau.

Ingredienser

  • till ca 40 st:
  • 170 g grädde
  • 95 g socker
  • 20 g vatten
  • zest från 1 apelsin
  • 50 g rumstempererat smör
  • 4 g salt
  • 160 g mjölkchoklad
  • 40 g Cointreau

Tillagning

  1. Värm upp grädden och apelsinzest i en kastrull
  2. Koka upp socker och vatten i en annan kastrull och koka till gyllenbrun karamell
  3. Slå försiktigt den varma grädden över karamellen och låt koka upp igen
  4. Blanda i rumstempererat smör och salt, låt koka upp igen
  5. Sila över chokladen, mixa med stavmixer och tillsätt cointreau
  6. Gjut i färdiga pralinskal eller i hemgjorda, rulla/locka med tempererad mjölkchoklad

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close