Pulled Pork-fritters med chilimajonnäs, picklad lök och koriander
Förrätt

Pulled Pork-fritters med chilimajonnäs, picklad lök och koriander

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Detta är en perfekt rätt att göra på resterna från gårdagens pulled pork-middag. Tipset är egentligen att ALLTID göra för mycket pulled pork så att detta kan vara en stående rätt dagen efter! Dessa små kroketter är väldigt enkla att göra samtidigt som de är fantastiskt goda.

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

  • Pulled pork
  • Ägg
  • Mjöl
  • Panko-ströbröd
  • Majonnäs
  • Chilipulver
  • Cayennepeppar
  • Rödlök
  • Ättika
  • Socker
  • Koriander
  • Neutral olja för fritering (exempelvis rapsolja)

Tillagning

  1. Ta pulled pork från kylen och rulla lagom stora bollar. Lägg dem på en tallrik och ställ in i kylen igen.
  2. Blanda 1 dl ättika, 1,5 dl socker och 2 dl vatten. Rör tills sockret löst upp sig. Skär rödlöken i skivor och lägg ner dessa i lagen. Låt stå minst 30 minuter.
  3. Blanda majonnäsen med chilipulver och cayennepeppar. Smaka av chilimajonnäsen med salt och en skvätt vinäger.
  4. Ta ut bollarna ur kylen och rulla i mjöl, därefter ägg och sedan panko-ströbrödet. Fritera på 170°C i neutral olja så att dina fritters blir alldeles gyllene i färgen.
  5. Små oemotståndliga bollar som passar som tapas eller som de är.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close