Produkter

Taggar

Inspiration:
Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Ingredienser

    Syrad lök

    • 1 dl vitvinsvinäger
    • 1,5 dl socker
    • 3 dl vatten
    • 2 st rödlökar tunt skivad
    • 1 cm ingefära skalad och tunt skivad

    Räkfyllda blad

    • 250 g skalade räkor
    • 150 g västerbottenost riven
    • 10 st gräslöksstrån finskuren
    • 10 st dillvippor finskurna
    • 10 st hjärtsalladsblad

    Tillagning

    1. Koka en lag på vinäger, socker och vatten under omrörning. Låt koka några minuter, ställ sedan av.
    2. Skiva löken så tunt som möjligt och ingefäran lika så i en skål.
    3. Häll över lagen och låt svalna.
    4. Blanda räkor, ost, gräslök och dill.
    5. Forma räkröran till ägg och placera i mitten på salladsbladen.
    6. Garnera med den syrade rödlöken.
    7. Smaklig spis!

    Välkomna gästerna med detta fräscha, lätta och somriga recept. Perfekta aptitretaren till ett glas Carta Vieja innan middagen serveras.
    Tillagningstid 20 min, ca 10 st.

    Tips: För att skiva riktigt tunna skivor använder man sig lättast av en köks mandolin.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

    Lammkotletter med grönkålssallad

    Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

    Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

    När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

    Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

    När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab