Produkter

Taggar

Inspiration:
Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Ingredienser

    Syrad lök

    • 1 dl vitvinsvinäger
    • 1,5 dl socker
    • 3 dl vatten
    • 2 st rödlökar tunt skivad
    • 1 cm ingefära skalad och tunt skivad

    Räkfyllda blad

    • 250 g skalade räkor
    • 150 g västerbottenost riven
    • 10 st gräslöksstrån finskuren
    • 10 st dillvippor finskurna
    • 10 st hjärtsalladsblad

    Tillagning

    1. Koka en lag på vinäger, socker och vatten under omrörning. Låt koka några minuter, ställ sedan av.
    2. Skiva löken så tunt som möjligt och ingefäran lika så i en skål.
    3. Häll över lagen och låt svalna.
    4. Blanda räkor, ost, gräslök och dill.
    5. Forma räkröran till ägg och placera i mitten på salladsbladen.
    6. Garnera med den syrade rödlöken.
    7. Smaklig spis!

    Välkomna gästerna med detta fräscha, lätta och somriga recept. Perfekta aptitretaren till ett glas Carta Vieja innan middagen serveras.
    Tillagningstid 20 min, ca 10 st.

    Tips: För att skiva riktigt tunna skivor använder man sig lättast av en köks mandolin.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab