Aperitivo

Tre gånger antipasti

Dela

Betyg (02 röster)

Tre enkla och smakrika smårätter att servera som aperitivo tillsammans med en Aperol Spritz eller ett kallt glas prosecco. Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk, syltlök och grillade paprikor. Hoppas det smakar.

Ingredienser

Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

  • 20 soltorkade tomater, helst av sorten San Marzano
  • ½ burk ricotta, 125 g
  • ½ burk tonfisk
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 kvist bladpersilja, finhackad
  • 20 gräslöksstrån
  • Salt och peppar

Syltlök

  • 250 g små lökar, typ steklök eller små schalottenlökar
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 5 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 tsk salt

Grillade paprikor

  • 3 gula paprikor
  • 3 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist bladpersilja
  • ½ dl olivolja
  • Salt

Tillagning

    Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

    1. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål med ljummet vatten i ca 1 timme.
    2. Blanda ricotta, tonfisk, vitlök, bladpersilja, salt och peppar. Smaka av.
    3. Torka av de soltorkade tomaterna lite.
    4. Fyll med tonfiskröra och rulla ihop. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
    5. Innan servering: Knyt ihop rullarna med ett gräslöksstrå.

    Syltlök

    1. Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.
    2. Skala lökarna men behåll dem hela.
    3. När vätskan kokar, lägg i lökarna och koka i 15 minuter.
    4. Stäng av spisen och låt lökarna kallna i vätskan.

    Grillade paprikor

    1. Sätt ugnen på 240 grader.
    2. Tvätta och torka paprikorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda i ca 1 timme. De ska bli mjuka och lite mörkbrunbrända på skalet.
    4. Ta ut dem ur ugnen och vänta tills att de har svalnat.
    5. Skala paprikorna med händerna, skinnet lossnar lätt. Ta bort kärnhuset.
    6. Skär paprikorna i stora strimlor.
    7. Skär vitlöken i större bitar (de ska sedan plockas bort).
    8. Blanda paprikorna med vitlök, olja och salt.
    9. Ställ in i kylskåpet och låt paprikorna stå över natten.
    10. Innan servering: ta bort vitlöken och strö över finhackad persilja.
    11. Servera paprikorna rumstempererade.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close