Cheesecake i glas med GT-gelé
Dessert

Cheesecake i glas med GT-gelé

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Att ge bort en bukett röda rosor är för många en självklar kärleksförklaring. Men, rosor kan även fungera som smaksättare i både mat och dryck. Ett exempel är Hendrick´s Gin, som får sin unika smak av bland annat röda rosenblad och gurka. Dess komplexa karaktär gör att den även fungerar utmärkt att använda i matlagning.

Så varför inte göra middagen ännu mer romantisk och ge rosorna en given roll – även som smaksättare i maten? Här i en fantastisk dessert!

 

Den 14 februari firas Alla hjärtans dag – en dag då vi hyllar kärleken lite extra. Här delar kokboksförfattaren Eleonora von Essen med sig av sina bästa recept, specialkomponerade för kärlekens dag.

Ingredienser

  • 300 g naturell färskost
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk florsocker
  • 1 ½ tsk fint rivet citronskal
  • 8 digestivekex
  • 4 citronskivor

GT-gelé

  • 3 gelatinblad
  • ½ dl pressad citron
  • 2 msk socker
  • ½ dl Hendrick’s Gin
  • 1¼ dl tonic

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Plasta in en liten form med kanter. Koka upp citronsaften tillsammans med sockret och ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i citronsaften. Rör i Hendrick´s Gin samt tonic och häll blandningen i formen. Låt stelna i kyl i minst en timme. Lyft ur gelén ur formen och skär den i tärningar.
  2. Vispa ihop cream cheese, gräddfil, florsocker och citronskal. Krossa kexen och fördela hälften i fyra glas. Klicka eller spritsa i hälften av ostkrämen. Lägg ett lager kexsmulor ovanpå och ös på med den sista krämen. Sätt i en citronskiva och toppa med gelétärningar.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close