Sill inlagd i en lag med gröna enbär, granskott, gurka och Hendrick’s gin

sill i burk med brygga

Sill inlagd i en lag med gröna enbär, granskott, gurka och Hendrick’s gin

Den här sillen är en perfekt blandning av hav och skog! De gröna smakerna från omogna enbär, granskott och Hendrick´s Gin möter sältan från sillen och den pikanta pepparrotssmaken på ett underbart sätt! Den grillade gurkan bidrar med lite sötma för att balansera det hela! Givet på midsommarbordet!

Recept: Joel Lindqvist

Tillagningstid

30 minuter

Antal

8 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
8 portioner
Betyg (4 röster)
3
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Julmat Midsommarmat

Ingredienser

  • 1 dl ättika, 12 %
  • 2 dl rårörsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 8 cl Hendrick’s Gin
  • 20 st späda granskott
  • 3 st lagerblad
  • 10 st gröna enbär
  • 10 st skivor grillad gurka, delade
  • 1 cm pepparrot, skalad och tunt skivad
  • 1 st silverlök, skivad
  • 2 burkar urvattnade sillfiléer

Tillagning

  1. Börja med att koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och enbär. Låt svalna.
  2. Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.
  3. Grilla både på skinnsidan och köttsidan till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.
  4. Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk.
  5. Rör ner ginen i ättikslagen och häll över sillen.
  6. Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.