Fiskrätter

Torsk med räkor och skirat smör

Dela

Betyg (03 röster)

Kategorier

Vad kan vara godare än en perfekt tillagad torsk tillsammans med smör och räkor? Ja – vi vet faktiskt inte. Rätten passar utmärkt till ett rent och friskt vin av t.ex sauvignon blanc eller chardonnay. Hoppas det smakar.
Tillagningstid: 30 minuter, 4 personer

Tipset: Använd alltid en termometer vid tillagning av fisk för att uppnå ett bättre resultat.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 12 potatisar
  • 4 bitar torskrygg ca 150 gr st
  • 150 gr smör
  • 100 gr räkor
  • 1 kruka dill
  • 10 rädisor
  • 100 gr socker ärtor

Tillagning

  1. Koka potatisen i en kastrull välsaltat vatten
  2. Värm ugnen till 200 grader, smöra en ugnsfast form, lägg i fisken med skinnsidan nedåt, salta och lägg en tunn skiva smör på varje bit. Låt gå i ugnen ca 15 min tills kärnan i fisken når 52 grader.
  3. Smällt resterande smör i en kastrull på låg värme.
  4. Dela rädisorna, skär sockerärtorna i bitar och plocka dillen i vippor. Blanda till en sallad.
  5. Servera torsken med det smälta smöret, de skalade räkorna och salladen.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close