tre såser till fisken
Fiskrätter

Tre såser till din grillade fisk

Dela

Betyg (03 röster)

Kategorier

Letar du efter tre dippsåser som passar perfekt till din grillade fisk? Här tipsar vi om tre olika och smakrika såser som du kan förbereda i god tid innan gästerna kommer. Hoppas det smakar.

Ingredienser

Pebre (chilensk tomatsalsa)

  • 3 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron - juice och zest
  • 1 dl olivolja
  • 1 röd chilli
  • 1-3 grön chilli (beroende på hur starkt du vill ha)

Limeaioli

  • 1 ägg
  • 1 lime
  • 1msk dijon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl neutral olja
  • salt

Snabb Örthollandaise

  • Saft från en halv citron
  • 1,5 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 250 gr rumstempererat smör
  • 1 kruka gräslök
  • 2 salladslökar fint strimlade
  • Cayenne och salt efter smak

Tillagning

    Pebre (chilensk tomatsalsa)

    1. Finhacka allt i så små bitar du kan. Blanda med olja och smaka av med salt.

    Limeaioli

    1. Mixa ägg, zest från en hel lime, saft från en halv lime och dijon med en stavmixer så det blandas.
    2. Tillsätt olja droppvis medan du mixar pulsvis. När aiolin tjocknat lite kan du öka strålen på oljan och mixa till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt.

    Snabb Örthollandaise

    1. Blanda pressad citron, vatten och äggulor i en kastrull.
    2. Vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra kastrullen från värmen.
    3. Klicka försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats in ska såsen vara tjock och blank.
    4. Smaksätt med salt och cayennepeppar

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close