Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp
Fiskrätter

Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Asiatiskt drömrecept när du vill ha något snabbt och lätt till en ljuvlig cava som Vilarnau. Fungerar utmärkt som både förrätt eller tilltugg innan middagen ska avnjutas.
Tillagningstid 20 minuter, 4 pers.

Tips: Variera fyllningen med dina favoritgrönsaker. Dock tänk på att inte använda blöt fyllning som tex. tomat som inte är urkärnad, då rinner vätskan igenom.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs amerikansk eller hemgjord
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • sesamfrön till garnering
  • 8 st rispappers ark
  • 2oo g salma lax skuren i 1 cm tjocka strimlor
  • 2 st vårlök skivad på längden
  • ¼ gurka urkärnad och skuren på längden
  • ½ mango skuren i stavar
  • 1 st paprika
  • groddar
  • korianderblad eller körvelblad

Tillagning

  1. Rör ihop majonnäs med soja och sesamolja till en dipp.
  2. Blöt ett rispapper i varmt vatten tills det är mjukt i ca 15 sekunder och lägg ut det på en fuktad ren kökshandduk.
  3. Lägg lax, vårlök, gurka, mango, paprika, groddar och koriander på längden i mitteln, vik nedre delen och sidodelarna över fyllningen, tighta till och rulla ihop.
  4. Skär dina wraps på mitteln och servera.
  5. Smaklig spis!

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close