Tryffelpizza Bianco
Förrätt

Tryffelpizza Bianco

Dela

Betyg (04 röster)

Kategorier

Man kan använda tryffelolja i stället för färsk tryffel rör då ner den i crème fraichen. Detta kan du även göra för att höja smaken tillsammans med färsk tryffel.

Det går alldeles utmärka att köpa färdig pizzabotten att baka på.

Tillagningstid: ca 1 timma

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Pizzadeg

  • 0,5 kg vetemjöl Special
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 0,5 pkt torrjäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 3 msk rapsolja

Fyllning

  • 1 dl crème fraiche
  • tryffelolja
  • 20 gr babyspenat
  • 2 dl riven mozzarella
  • salt och peppar
  • hyvlad färsk tryffel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke.
  3. Rör ut torrjästen i det ljumma vattnet och rör i mjölkblandningen.
  4. Tillsätt oljan och blanda sakta ner resterande vattnet i mjölet till en deg.
  5. Knåda degen väl och låt vila under duk 20 minuter, knåda igen och låt jäsa ytterligare 15 minuter.
  6. Dela upp degen i 2 delar och kavla ut på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Bred ut crème fraiche omrörd (Smaksätt med tryffelolja för mer smak)
  8. Sprid ut babyspenat och mozzarella.
  9. Salta och peppra efter tycke.
  10. Grädda i 8-10 minuter.
  11. Ta ut pizzan ur ugnen och låt vila någon minut. Hyvla över tryffel och servera.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close