Förrätt

Grön Gazpacho med parmesanchips

Dela

Betyg (0 röster)

En god kall gazpacho som passar utmärkt både som lunch och förrätt som är enkel att göra. Tillaga den gärna dagen innan så den får stå i kylen över natten så blir den ännu godare. Pamersanchipsen kan även användas endast som tilltugg.

Tillagningstid 30 min, 10 st

Tipset. Har man ingen blender så använd en stavmixer. Mängden buljong, salt och vinäger kan variera pga. bland annat tomaternas sötma. Man kan använda buljongtärning eller fond, spä den efter förpackningens anvisning.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

 

Ingredienser

Parmesanchips

  • 2 dl finriven parmesanost

Gazpacho

  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 st gurka, skalad och urkärnad
  • 1 st salladslök
  • 10 st cocktailtomater gula eller gröna.
  • 1 knippe persilja (ca 15 stjälkar)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ½ st grön chili, urkärnad. (Mängd beroende på styrka)
  • 1 st grön paprika, urkärnad
  • ½ dl olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt

Tillagning

  1. Koka upp grönsaksbuljong och kyl sedan ner den igen.
  2. Värm ugnen till 200 grader med över och undervärme. (Ingen varmluft)
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt, fördela ut den parmesanen i ett tunt lager i form av chips. Baka av i ugnen till en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  4. Skölj och skär alla grönsaker, lägg ner i en blender, häll på olivoljan och mixa till puré.
  5. Häll över den kalla buljongen, smaksätt med salt och vinäger.
  6. Smaklig spis!

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close