Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Förrätt

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Vad passar bättre än att snabbt kunna svepa ihop en god tryffelpasta på fredagkväll efter arbetsveckans slut? Efter 10 minuter är den klar att servera till ett glas chianti.
Tillagningstid: 10 minuter, 4 personer

Tipset: Receptet funkar utmärkt att tillaga med en god tryffelolja, rör då ner den i parmesangrädden. På bilden har vi använt oss av italiensk vintertryffel.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 500 g pappardelle pasta
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 dl parmesan finriven
  • 30 gr ruccolasallad
  • salt och peppar
  • tryffel eller tryffelolja efter tycke

Tillagning

  1. Koka pappardelle ”al dente”.
  2. Sjud grädden 5 minuter under omrörning, rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll av den kokta pastan och vänd ner i parmesangrädden tillsammans med ruccola.
  4. Lägg upp på tallrikar, hyvla över tryffel och servera tillsammans med ett glas Chianti.
  5. Smaklig spis!

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close