Matjes midsommarkrans
Förrätt

Matjes midsommarkrans

Dela

Betyg (07 röster)

Kategorier

Hur du serverar matjessillen på din buffé är helt avgörande för hur snabbt den går åt! Här serverar vi den med både spännande smaker och spännande ”texturer” – såsom chips, rå rödlök och caviar. Vi kan garantera att den kommer att bli en storfavorit!

Receptet är tänkt som förrätt/bufférätt till 4 personer.

Ingredienser

  • 3 kokta potatisar
  • 3 kokta ägg
  • 1 burk med matjesill (MSC-märkt)
  • 1 dl smetana eller creme fraiche
  • 1 näve machésallad
  • 0,5 dl caviar/rom
  • 0,5 st rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • en näve krasse
  • en näve chips
  • flingsalt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Ta fram ett stort fat, eller använd flera mindre. Dela potatis, ägg och finhacka gräslök och rödlök.
  2. Häll av matjesillen och låt den rinna av på papper.
  3. Använder man fryst rom/caviar så kan det vara bra att ”hänga” den i en finmaskig sil eller kaffefilter (annars rinner det gärna ut på tallriken)
  4. Börja med att placera ut potatis och ägg (man kan skära av en liten bit/kant i botten så att äggen står stadigt).
  5. Fortsätt att klä kransen med sallad, sill, smetana, caviar, chips och strö sedan försiktigt över rödlök, gräslök, krasse, salt & peppar

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close