Melanzane ripiene di mozzarella e pomodoro

aubergin på tallrik med sallad

Melanzane ripiene di mozzarella e pomodoro

Auberginer fyllda med mozzarella och tomat. Kan det bli mer medelhavet och italien är detta? Massor av smaker och nyttigt!

Tips:
Det svarta skalet kan vara lite segt. Om du vill kan du skala bort det men då tappar skålarna sin form.

Stirra dig inte blind på timern!
Olika stora auberginer tar olika lång tid så känn efter med en tandpetare om de blivit mjuka.

Betyg (0 röster)
0
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Förrätt

Ingredienser

  • 2 medelstora auberginer
  • 10 körsbärstomater
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar bladpersilja, bara bladen
  • 1 dl riven parmesanost eller liknande
  • 1 ½ msk ströbröd
  • 3 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela auberginerna på längden i två bitar.
  3. Gröp ur köttet ur auberginerna med en sked och behåll 0,5 cm vid skalet. De ska vara formade som skålar där fyllningen får plats. Spara undan det du har skrapat bort i en skål.
  4. Lägg auberginerna i en ugnsform med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och salta. Grädda i 40 minuter.
  5. Skär aubergineköttet som du har skrapat bort i mindre bitar på ca 1 cm.
  6. Hacka tomaterna.
  7. Stek auberginebitarna på medelvärme i 3 msk olivolja i ca 5-6 minuter. De ska få en gyllenbrun färg.
  8. Salta och lägg i tomaterna. Stek ytterligare 1 minut. Stäng av och låt svalna.
  9. Finhacka persilja och vitlök och blanda med aubergine- och tomatröran.
  10. Skär mozzarellan i mindre bitar.
  11. Fyll ”aubergineskålarna” med aubergine- och tomatröra och mozzarella.
  12. Strö över ströbröd och parmesanost.
  13. Grädda i ugnen i ca 25 minuter, sätt på grillen de sista minuterna så att de får fin färg.