Förrätt

Ostron i gurkjuice med fänkål- och äppelsnö

Dela

Betyg (02 röster)

Lyxigt tilltugg som passar perfekt när man vill bjuda på något festligt men enkelt. Fungerar även utmärkt som förrätt till ett glas Vilarnau och trevligt sällskap.
Tillagningstid: 15 minuter, 12 st ostron

Tipset.:Lätt pocherade ostron är betydligt lättare att öppna än råa.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • Till detta recept behövs ett kaffefilter
  • 1 st äpple Granny Smith
  • 1 st fänkål
  • 1 st gurka
  • 12 st ostron

Tillagning

  1. Tvätta äpple och fänkål och frys sedan in dem.
  2. Skölj av gurkan, skär av 1/3 som du kärnar ur, skalar och skär i små kuber. Resterande gurka mixas slät med en stavmixer och hängs av i kaffefilter för att sila ner juicen.
  3. Koka upp vatten, lägg i ostron och låt pochera i 90 sekunder.
  4. Lyft över ostronen i isat vatten några minuter så att tillagningen stannar av och ostronen kyls ner.
  5. Öppna ostronen, lägg på några gurkkuber och, häll över 1 tsk gurkjuice i varje.
  6. Zesta eller fin riv frusen färnkål och äpple över ostronen.
  7. Ostronen bör ätas på engång innan äpple och fänkål smälter.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close