Förrätt

Pasta på durumvete – Busiate

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Ingredienserna kan inte bli enklare än till äkta pasta. Här visar vi även hur ni gör busiate. Se till att ni har gått om tid på er och arbeta i lugn och ro. Resultat är mödan värt.

Ingredienser

  • 1 dl durumvete
  • ca ½ dl vatten (det är jättesvårt att säga mängden vatten så du får prova dig fram!)

Tillagning

  1. Häll mjölet i en hög på en bakbräda eller i en skål.
  2. Tillsätt lite vatten i taget och blanda tills du får en bra konsistens på degen.
  3. Knåda degen för hand, men ta inte med några degsmulor, de förvandlas till hårda knutar i den färdiga pastan.
  4. Knåda degen med handloven om och om igen i minst 10 minuter.
  5. Forma degen till flera små, smala ”ormar”.
  6. Ta metallpinnen längst ut på ena sidan av ”ormen” och rulla försiktigt pinnen över träbrädan. På detta sätt kommer du att få små skruvar – busiate.
  7. Låt dem torka en stund.
  8. Koka snabbt i saltat vatten (3-4 minuter) och servera med en pesto di noci.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close