Smoky brisket taco

tacos smokey mat förrätt

Smoky brisket taco

Moderna sköna tacos som passar de flesta tillfällen - varför inte en fredagskvälls afterwork? Bjud in grannar och vänner. Det otroligt möra och smakrika köttet är värt all väntan. Gnid in bringan med rub och någon droppe liquid smoke. Packa in i aluminiumfolie och baka 3-4 timmar i 110°C ugn. Skiva bringan, servera i tortilla med crème fraiche, tomatsalsa, guacamole. Grannarna kommer att jubla av lycka och ännu gladare när vinet som serveras gifter sig med maträttens alla härliga smaker. Lycka till!

 

Tillagningstid

3 - 4 timmar

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
3 - 4 timmar
Antal
4 portioner
Betyg (4 röster)
5
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Förrätt Huvudrätt

Ingredienser

  • 800 g oxbringa
  • 3 msk chipotle rub
  • liquid smoke
  • Guacamole

  • 4 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 lime, zest och juice
  • chiliflakes
  • koriander, färsk
  • Tomatsalsa

  • 200 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 lime, zest och juice
  • flingsalt & peppar
  • Tillbehör

  • 8 vetetortilla
  • crème fraiche

Tillagning

  1. Gnid in bringan med rub och någon droppe liquid smoke. Packa in i aluminiumfolie och baka 3-4 timmar i 110°C ugn.
  2. Dela och mosa avokado med hackad vitlök och chiliflakes. Vänd ner hackad koriander.
  3. Tag ut och skiva bringan, servera i tortilla med crème fraiche, tomatsalsa, guacamole.