tacos smokey mat förrätt
Förrätt

Smoky brisket taco

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Moderna sköna tacos som passar de flesta tillfällen – varför inte en fredagskvälls afterwork? Bjud in grannar och vänner.

4 personer cirka 30 minuter 

Ingredienser

  • 800 g oxbringa
  • 3 msk chipotle rub
  • Liquid smoke

Guacamole

  • 4 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 lime, zest och juice
  • chiliflakes
  • koriander, färsk

Tomatsalsa

  • 200 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 lime, zest och juice
  • flingsalt & peppar

Tillbehör

  • 8 vetetortilla
  • crème fraiche

Tillagning

  1. Gnid in bringan med rub och någon droppe liquid smoke. Packa in i aluminiumfolie och baka 3-4 timmar i 110°C ugn.
  2. Dela och mosa avokado med hackad vitlök och chiliflakes. Vänd ner hackad koriander.
  3. Tag ut och skiva bringan, servera i tortilla med crème fraiche, tomatsalsa, guacamole.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close