Sparris med parmesan och citronsmör
Förrätt

Sparris med parmesan och citronsmör

Dela

Betyg (06 röster)

Kategorier

Nu är säsongen för vit sparris här och du bara måste testa detta superfräscha recept. En förrätt som smälter i munnen och är superlätt att tillaga.
Tillagningstid: 15 min, 4 personer

Tipset: För mer smak, finriv parmesanost och strö över.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Smör

  • 100 g smör rumstempererat
  • ½ citron
  • 1 kruka körvel
  • salt

Sparris och garnityr

  • 12 vita sparrisar
  • 1 bit parmesanost

Tillagning

  1. Vispa smöret fluffigt, använd gärna en elvisp.
  2. Blanda ner zest (rivet skal) från en halv citron och några droppar citronjuice.
  3. Hacka 10 kvistar körvel och blanda ner, smaka av med salt.
  4. Skala den vita sparrisen från toppen.
  5. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sparrisen i ca. 6 minuter (beroende på tjocklek)
  6. Lägg upp den varma sparrisen på en tallrik, lägg på en klick smör och hyvla sedan över parmesanost. Garnera med körvel.
  7. Smaklig spis!

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close