Grillad entrecôte med pepparrotscrème
Huvudrätt

Grillad entrecôte med pepparrotscrème

Dela

Betyg (01 röst)

När grillen kommer fram – sommar som vinter – är det ett säkert kort att ta ett par entrecôter. Pepparroten från Fjärås (nästan all pepparrot i Sverige odlas här) är ett perfekt tillbehör – sommar som vinter. Servera med solmogna tomater, knaperstekta potatisklyftor och vitlöksbröd.

4 personer cirka 30 minuter 

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte
  • 2 msk smör
  • salt & peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 2-3 msk pepparrot, riven
  • 4 bakpotatisar
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 skivor bröd

Tillagning

  1. Skölj och dela potatisarna i klyftor. Droppa över olja, salta och peppra. Baka klyftorna i ugnen i 225°C i 30-40 minuter.
  2. Vispa grädden hårt, blanda ner crème fraiche, 1 tsk salt och riven pepparrot. Ställ kallt till servering.
  3. Pensla lite olja på brödet och stek på hög värme.
  4. Salta, peppra köttskivorna. Grilla i grillpanna eller på grillen. Servera med potatisklyftor, lite bröd och körsbärstomater.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close