Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella
Huvudrätt

Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Finns det något godare än en mustig köttragu en kall och blåsig höstdag? Denna ragu är busenkel att göra och sköter sig själv men resultatet är magiskt; Comfortfood när den är som bäst med andra ord!

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

  • Högrev
  • Rött vin
  • Köttbuljong
  • Krossade tomater
  • Gul lök
  • Vitlök
  • Stjälkselleri
  • Lagerblad
  • Svartpeppar
  • Timjan
  • Rosmarin

Tillagning

  1. Tärna högrevet i kuber 1x1 cm. Fräs i olja så att de får rejält med färg. Häll över köttet i en kastrull.
  2. När köttet är stekt häller du vin i stekpannan och ger det ett rejält uppkok så alkoholen kokar bort, häll vinet i kastrullen och se till att få med alla goda smaker som är kvar efter köttet.
  3. Hacka lök, vitlök, selleri och lägg i kastrullen tillsammans med alla torkade örter.
  4. Häll på krossade tomater och köttbuljong så det precis täcker köttet. Låt koka i minst 2h, gärna mer. När ragun är färdigkokt kan du med fördel ta en stomp eller sked och mosa köttet lite i grytan så blir den ännu mustigare.
  5. Blanda pasta med ragun och tillsätt lite mozzarella så den smälter lite. Toppa sedan rätten med parmesan, mozzarella och lite svartpeppar.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close