Huvudrätt

Köttbullar med ingefära och pepparrotssenap

Dela

Betyg (0 röster)

6 pers 30 minuter

Tipset
När man skall skala färsk ingefära gör man det lättast genom att skrapa bort skalet med en sked.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Köttbullar

  • 1 gul lök finhackad
  • 100 gr smör
  • 4 msk riven ingefära
  • 3 tsk brunt socker
  • 1 kg fläskfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk Skånsk senap
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald vitpeppar
  • 2 tsk salt
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 msk rapsolja

Pepparrots senap

  • 2 msk Grovkornig fransk senap
  • 1 msk Västerviks senap
  • 1 msk skalad och finriven pepparrot.

Tillagning

    Köttbullar

    1. Hetta upp en stekpanna på medeltemperatur och fräs löken i 1/3 av smöret. Rör i pannan då och då så att inte löken tar färg, rör ner ingefäran. Låt gå tills löken är mjuk, tillsätt socker och karamellisera under omrörning. Lyft av annan och låt svalna.
    2. Skala och riv ingefära.
    3. Blanda färsen med ägg, senap, lökfräs, kryddor, ströbröd och grädde.
    4. Provstek en köttbulle och smaka av om det behövs mer kryddor.
    5. Rulla köttbullar
    6. Hetta upp en stekpanna med rapsolja till hög temperatur, lägg i smör och stek köttbullarna, dra ner temperaturen när köttbullarna fått färg och stek tills köttbullarna är klara.

    Pepparrots senap

    1. Blanda ihop ingredienserna i en skål och låt dra en stund.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close