Huvudrätt

Ljummen surkålssallad med äpple och rökt sidfläsk

Dela

Betyg (0 röster)

4-6 portioner 15 minuter

 

Tips.
Servera gärna till julkorven, Nürnberger wurst eller hjortkorv.

 

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 100 gr rökt sidfläsk skuret i strimlor
  • 2 st röda äpplen, urkärnade, halverade och skurna i skivor
  • 500 gr surkål, häll av vätskan genom en sil
  • 20 gr persilja, plockad och finhackad
  • salt och nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Hetta upp en stekpanna på hög temperatur, lägg i smör.
  2. Stek sidfläsket tills det får ordentligt med färg, lägg i äppelskivorna, rör om och låt gå några minuter.
  3. Sänk temperaturen till medelvärme, fördela surkålen och persiljan i pannan och låt gå under omrörning några minuter tills surkålen blivit ljummen.
  4. Salta och peppra efter smak.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close