Huvudrätt

Salsiccia på Liguriskt vis

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Tillaga era nygjorda korvar på ligurgiskt vis. En underbar kryddblandning bl.a. med den kryddiga korven nduja som är en specialitet från Calabrien.

Ingredienser

  • ½ kg salsiccia
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kvist bladpersilja
  • 1 kvist rosmarin
  • ½ msk torkad, vild oregano
  • 1 tsk nduja
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl – för panering
  • 1 msk kapris
  • 2 msk svarta oliver
  • Eventuell 1 msk oliver
  • svartpeppar
  • 1 nypa havssalt

Tillagning

  1. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål med varmt vatten. Låt stå i ca 10 minuter.
  2. Skär ”salsiccian” i mindre bitar.
  3. Panera ”salsiccian” i vetemjöl (utan att överdriva med mjölet, det skall bli en lätt panering).
  4. Finhacka vitlök, rosmarin och persilja och lägg i en gemensam hög. Dela högarna med örterna i två lika stora delar- en används i början av tillagningen medan den andra halvan behövs senare i receptet.
  5. Finhacka dem soltorkade tomater.
  6. Häll olivolja i en stekpanna och värm upp på mellanvärme (styrka 7 induktionshäll).
  7. Lägg i de soltorkade tomater, 1 tsk nduja (den starka korven) och hälften av vitlöken och de färska kryddorna. Rör om så att smakarna går in i varandra!
  8. Efter ca 2-3 minuter, alltså när det börjar lukta gott, lägg i salsiccia-bitarna och stek dem i 5-6 minuter eller tills att de har fått färg.
  9. Häll i vatten.
  10. Låt salsiccian steka på mellanvärme tills att den är genomstekt.
  11. Därefter lägger du i kapris, oliver och resten av persilja/vitlöks-blandningen.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close