Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse
Matrecept

Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Getost och fikon tillsammans med balsamvinäger är minst sagt en vinnande kombination. Superenkel att göra och försvinnande gott. Satsa på en kvalitativ balsamvinäger för att få fram den optimala smakbrytningen!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

  • Krustader
  • Chèvre
  • Färskost (Philadelphia eller motsvarande)
  • Fikon
  • Citron
  • Balsamvinäger (trögflytande)
  • Krasse

Tillagning

  1. Skär bort de vita kanterna på osten och mixa med färskosten. Smaka av med en nypa salt och en skvätt citronjuice.
  2. Fyll krustaderna med getoströran och toppa med en droppe balsamvinäger, fikonklyfta och krasse.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close