midsommarmat linnea
Huvudrätt

Svensk midsommar med smak av Toscana

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Ett underbart midsommar-recept skapat av Linnéas Skafferi. En lunch eller sommarmiddag med smak av Toscana.

Linnéa hittar ni här:
https://linneasskafferi.se

Ingredienser

Ugnsrostad tomatsallad med burrata och jordgubbar

  • 1 kg blandade körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • salt & svartpeppar
  • några kvistar basilika
  • 2 st burrata á 100 g st
  • 1/2 l jordgubbar

Grillade grönsaks- & kycklingspett

  • grillspett i trä (lägg i blöt i minst 15 minuter innan så de inte tar eld på grillen)
  • 1kg blandade grönsaker (zucchini, paprika, rödlök, svamp)
  • 2/3 dl olivolja
  • persilja
  • färsk oregano
  • basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • 900 g kycklinginnerfiléer (det går också bra med bitar av lamm, nöt eller fläsk)
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt & peppar

Dipp med soltorkade tomater

  • 1 burk soltorkade tomater i olja á 140 g
  • 2 creme fraiche
  • örtsalt & peppar

Smörslungad färskpotatis med italienska kryddor

  • 1 kg färskpotatis
  • 50 g smör
  • persilja
  • basilika
  • gräslök
  • saft från 1/2 citron

Tillagning

    Ugnsrostad tomatsallad med burrata och jordgubbar

    1. Lägg ut alla tomater i en ugnsfast form. Skala och skiva löken i skivor. Ringla över lite olivolja, salt och peppar.
    2. Ugnsbaka i 30 minuter på 200°C.
    3. Tag ut ur ugnen och ha upp på ett fat. Dela burrata och jordgubbar i bitar. Placera ut detta över de ugnsrostade tomaterna. Toppa med färsk basilika.

    Grillade grönsaks- & kycklingspett

    1. Skölj alla grönsaker, skala rödlöken.
    2. Dela grönsaker, lök och svamp i bitar. Trä upp allt på grillspett. Börja och avsluta med löken.
    3. Pensla grönsakerna med lite olja och grilla på indirekt värme tills de börjat få färg och mjuknat.
    4. Blanda under tiden samman olja med finhackad persilja, oregano och basilika. Skala och riv vitlöken fint. Blanda samman till en marinad. Pensla de färdiggrillade grönsaksspetten med örtoljan.
    5. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Finhacka basilikan. Blanda samman rödlök, vitlök, basilika, balsamvinäger, olja, salt och peppar till en marinad. Lägg i kycklingen marinaden minst en timme. Trä upp på blötlagda spett. Grilla på indirekt värme tills köttet är genomgrillat.

    Dipp med soltorkade tomater

    1. Låt tomaterna rinna av ordentligt. Finhacka.
    2. Blanda samman med creme fraiche, örtsalt och peppar.
    3. Låt gärna dippen stå någon timme i kylen innan servering.

    Smörslungad färskpotatis med italienska kryddor

    1. Koka potatisen tills den mjuknat. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Ha i en klick smör, finhackade örter och citron, blanda om väl.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close