Ravioli med spenat, ricotta och muskot:
Huvudrätt

Ravioli med spenat, ricotta och muskot

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Ett underbart recept skapat av Linnéas Skafferi. Fyllda ravioli med spenat, vitlök, muskot och massor av ricotta!

Till raviolin i tomatsås gör Linnéa en enkel sallad. En panzanella. Det är en klassisk italiensk sallad där man tar vara på gammalt bröd, steker det i olja och serverar det i en sallad tillsammans med tomater och basilika. Fantastiskt gott i all sin enkelhet.

Linnéa hittar ni här:
https://linneasskafferi.se

Ingredienser

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin av toskansk karaktär
  • 1 nypa socker
  • 800 g krossade tomater
  • 1/2 dl syrad grädde
  • salt & svartpeppar
  • ca 1 dl färska örter

Fylld ravioli

  • olja att steka i
  • 2 vitlöksklyftor
  • 65 g färsk spenat
  • 1 krm muskotnöt
  • 250 g ricotta
  • salt & svartpeppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 ägg
  • 250 g mozzarella
  • 100 g pecorino
  • färsk basilika

Panzanella

  • 500 g småtomater i blandade färger
  • 2 ciabattabröd, gärna dagsgammalt
  • olivolja
  • salt
  • färsk basilika

Tillagning

    Tomatsåsen

    1. Värm en stekpanna med lite olja i. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt tomatpuré och socker, fortsätt att steka några minuter. Häll sedan på tomaterna och grädde, låt koka utan lock medan du gör raviolin. Smaka av med salt, peppar och färska örter.

    Ravioli

    1. Skala och finhacka vitlöken. Stek den i olja på medelvärme ett par minuter. Stek spenaten i en torr panna tills den mjuknat. Pressa överflödig vätska ur spenaten i en finmaskig sil. Hacka den fint. Ha sedan i spenaten i stekpannan med vitlök. Blanda om väl och låt svalna något. Blanda sedan ihop vitlök, spenat, riven muskot, ricotta, salt och peppar.
    2. Dela varje lasagneplatta i två delar, så du får två fyrkanter av varje platta. Jag sporrade mina runt om för att få ett fint mönster. Lägg ut ca 1 msk fyllning på hälften av bitarna. Pensla med uppvispat ägg runt om fyllningen. Lägg över resterande lasagnebitar som ett lock. Tryck ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
    3. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Koka raviolin i omgångar i ca 4 minuter eller tills de mjuknat.
    4. Ha upp tomatsåsen i en ugnsfast form. Fördela mozzarellan över såsen. Lägg sedan i den förkokta raviolin. Riv över pecorino-ost.
    5. Gratinera i 220°C i cirka 15 minuter.
    6. Hacka färsk basilika och strö över den varma gratängen.

    Panzanella

    1. Skär tomaterna i halvor och lägg upp på ett fat. Skär brödet i tärningar och stek gyllene i olivolja. Blanda det stekta brödet med tomaterna och hackad, färsk basilika. Strö över salt och ringla över lite olja.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close