Moules marinières med smak av Gotland
Matrecept

Moules marinières med smak av Gotland

Dela

Betyg (04 röster)

Kategorier

Att musslor är en stor favorit bland oss svenskar är känt sedan länge men att det inte är avancerat att tillaga dem är kanske en nyhet för många. Med Stefan Eckerts, köksmästare på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen i Stockholm, recept vill Cave de Turckheim slå ett slag för kokta musslor och bevisa att det magiskt goda också kan vara lätt att tillreda. Samtidigt vill de visa den perfekta kombinationen mellan detta blötdjur och deras friska och aromatiska vin Turckheim Pinot Gris Réserve.

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 6 st vita sparrisar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl ramslökspuré (mixa ramslök och rapsolja till en puré)
  • 2 dl dl finhackad charlottenlök
  • 6 st grön sparris
  • 1/2 dl körvel fin hackad
  • 1/2 dl citron saft
  • Salt och peppar
  • 1 dl grädde

Tillagning

  1. Skala den vita sparrisen och fräs mjuk tillsammans med 1 dl charlottenlök
  2. Spara topparna till garnering
  3. Koka ihop sparrisstängerna med vin och grädde
  4. Mixa och sila, smaka av med ramslöken
  5. Skär den gröna sparrisen i tunna skivor
  6. Fräs 1 dl charlottenlök och den gröna sparrisen
  7. Slå på vin och kocka ihop med rams lökspurén
  8. Lägg i musslorna kocka 6-8 min tills de öppnats sig
  9. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel
  10. Garnera med de vita sparris topparna

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close