Moules marinières med smak av Gotland

Moules marinières med smak av Gotland

Moules marinières med smak av Gotland

Att musslor är en stor favorit bland oss svenskar är känt sedan länge men att det inte är avancerat att tillaga dem är kanske en nyhet för många. Med Stefan Eckerts, köksmästare på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen i Stockholm, recept vill Cave de Turckheim slå ett slag för kokta musslor och bevisa att det magiskt goda också kan vara lätt att tillreda. Samtidigt vill de visa den perfekta kombinationen mellan detta blötdjur och deras friska och aromatiska vin Turckheim Pinot Gris Réserve. I detta recept har musslorna fått sällskap av ramslök och sparris, bägge är vårprimörer och odlas med framgång på Gotland. Såklart kokar vi musslorna i samma vin som vi häller i glaset!

Smaklig spis!

Tillagningstid

1 timma

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma
Antal
4 portioner
Betyg (11 röster)
5
Skriv ut
Kategori
Fem variationer på Moules marinières Skaldjur
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Sommarmat Vintermat

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 6 st vita sparrisar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl ramslökspuré (mixa ramslök och rapsolja till en puré)
  • 2 dl dl finhackad schalottenlök
  • 6 st grön sparris
  • 1/2 dl körvel fin hackad
  • 1/2 dl citron saft
  • salt och peppar
  • 1 dl grädde

Tillagning

  1. Skala den vita sparrisen och fräs den mjuk tillsammans med 1 dl schalottenlök
  2. Spara topparna till garnering
  3. Koka ihop sparrisstängerna med grädde
  4. Mixa och sila, smaka av med ramslöken - detta blir en ramlökspuré
  5. Skär den gröna sparrisen i tunna skivor
  6. Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen
  7. Slå på vin och ramslökspuré
  8. Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig
  9. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel
  10. Garnera med de vita sparristopparna