Matrecept

Passata di pomodori piccante – Het tomatsoppa

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

En het och värmande tomatsoppa till svala dagar.

Ingredienser

  • 1 kg mogna tomater
  • ½ röd färsk chili (urkärnad om man inte gillar för starkt)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 basilikablad
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt

Tillagning

  1. Koka upp vatten.
  2. Skär ett kryss på undersidan av tomaterna, bara genom det yttersta skalet.
  3. Lägg tomaterna i det kokande vattnet i ca 30 sekunder. Skölj dem sedan med kallt vatten.
  4. Skala tomaterna med händerna. Skinnet kommer lossna lätt.
  5. Dela tomaterna i två och kärna ur dem.
  6. Lägg tillbaka tomaterna i den tomma kastrullen, salta, häll i chilin och sätt på locket. Koka upp utan vätska.
  7. Låt koka på medelvärme i ca 20 minuter.
  8. Ta av kastrullen från plattan och lägg i vitlöken.
  9. Stavmixa tomaterna. Om konsistensen är för tjock, häll i lite vatten.
  10. Garnera med basilika och ringla över olivolja.
  11. Strö över lite extra chili om du gillar hetta.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close