tre såser till grönsaker
Matrecept

Tre såser att dippa dina grönsaker i

Dela

Betyg (02 röster)

Kategorier

Letar du efter tre dippsåser som passar perfekt till att dippa krispiga grönsaker i? Här tipsar vi om tre olika och smakrika såser som du kan förbereda i god tid innan gästerna kommer. Hoppas det smakar.

Ingredienser

Mojo rojo dipp

  • 1 stor röd paprika, rostad och skalad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3-4 skivor rostfranska
  • 1-1,5 dl neutral olja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • ½ citron (saften)
  • salt

Tapenad dipp

  • 2 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 msk kapris
  • ½ kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron (saften)
  • 1 dl neutral olja eller olivolja

Hummus

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärtor
  • ½ röd chili
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 3 msk neutral olja
  • 1 msk tahini

Tillagning

    Mojo rojo dipp

    1. Gnid in paprikan i olja och rosta mörk i ugnen på 200 grader. Låt svalna. Skala bort det svarta och lägg köttet i en mixer.
    2. Blötlägg bröden så de blir helt blöta, krama ur vätskan.
    3. Lägg allt i en mixer och mixa tills slät. Smaka av med salt.

    Tapenad dipp

    1. Häll allt i en mixer och mixa pulsvis så det blir blandat och grovt hackat.
    2. Smaka av med salt

    Hummus

    1. Häll allt i en mixer och mixa slät.
    2. Smaka av med salt och ev mer citronjuice.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close