Produkter

Taggar

Ingredienser

  • 5 dl rött vin
  • 3 st bananschalottenlökar skalade och skurna i skivor
  • 10 hela svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 3 dl kalvfond
  • 2 msk smör
  • ev. några droppar rödvinsvinäger

Tillagning

  1. Tillagningen sker på medeltemperatur i kastrull, sjud ihop vin, svartpeppar, lagerblad och timjan. Låt såsen reducera tills den börjar tjockna.
  2. Rör i kalvfond (Om du inte kokat egen så späd enligt förpackningen) och låt såsen koka ihop till rätt smak och tjocklek.
  3. Rör ner smöret, smaka av såsen. Saknar du syra så tillsätt lite rödvinsvinäger.
  4. Sila av såsen och servera.
  5. Vill du ha tjockare sås - toppred med Maizena.

En klassisk rödvinssås är inte svår att göra – det viktiga är att inte ha bråttom och låta såsen blir klar alldeles själv.

Tillagningstid: 40 min
Antal personer: 4

Av Smak i Bild:
Recept av Fredrik Sidoli
Foto © Per Erik Berglund

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab