Produkter

Taggar

Ingredienser

  • 5 dl rött vin
  • 3 st bananschalottenlökar skalade och skurna i skivor
  • 10 hela svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 3 dl kalvfond
  • 2 msk smör
  • ev. några droppar rödvinsvinäger

Tillagning

  1. Tillagningen sker på medeltemperatur i kastrull, sjud ihop vin, svartpeppar, lagerblad och timjan. Låt såsen reducera tills den börjar tjockna.
  2. Rör i kalvfond (Om du inte kokat egen så späd enligt förpackningen) och låt såsen koka ihop till rätt smak och tjocklek.
  3. Rör ner smöret, smaka av såsen. Saknar du syra så tillsätt lite rödvinsvinäger.
  4. Sila av såsen och servera.
  5. Vill du ha tjockare sås - toppred med Maizena.

En klassisk rödvinssås är inte svår att göra – det viktiga är att inte ha bråttom och låta såsen blir klar alldeles själv.

Tillagningstid: 40 min
Antal personer: 4

Av Smak i Bild:
Recept av Fredrik Sidoli
Foto © Per Erik Berglund

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab