klassisk rödvinssås
Huvudrätt

Rödvinssås

Dela

Kategorier

En klassisk rödvinssås är inte svår att göra – det viktiga är att inte ha bråttom och låta såsen blir klar alldeles själv.

Tillagningstid: 40 min
Antal personer: 4

Av Smak i Bild:
Recept av Fredrik Sidoli
Foto © Per Erik Berglund

Ingredienser

  • 5 dl rött vin
  • 3 st bananschalottenlökar skalade och skurna i skivor
  • 10 hela svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 3 dl kalvfond
  • 2 msk smör
  • ev. några droppar rödvinsvinäger

Tillagning

  1. Tillagningen sker på medeltemperatur i kastrull, sjud ihop vin, svartpeppar, lagerblad och timjan. Låt såsen reducera tills den börjar tjockna.
  2. Rör i kalvfond (Om du inte kokat egen så späd enligt förpackningen) och låt såsen koka ihop till rätt smak och tjocklek.
  3. Rör ner smöret, smaka av såsen. Saknar du syra så tillsätt lite rödvinsvinäger.
  4. Sila av såsen och servera.
  5. Vill du ha tjockare sås - toppred med Maizena.

Rekommenderad dryck

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close