Förrätt

Ruccolapizzetta med grillade grönsaker och myntayoghurt

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Vegetariska små pizzettor. Om ni förbereder så kan ni enkelt göra dom på grillen när gästerna redan har anlänt.

Tips: Rätten går alldeles utmärkt att tillaga i ugn på 200 grader. Har du en nötallergiker på besök så byt ut pistagenötterna mot rostade pumpafrön.

Yoghurten kan bytas ut mot laktosfritt alternativ.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Myntayoghurt

  • 500 g grekisk yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl myntablad. fin strimlade

Grillade grönsaker.

  • 2 st zucchini, skurna i skivor på längden
  • 12 st grön sparris, skalade och skurna på längden
  • 2 st citroner, halverade
  • olivolja
  • Flingsalt

Pizzetta

  • 100 gr Roccula
  • 1 dl olivolja
  • 4 tunna pizzabottnar eller vetetortillas
  • 200 g Fetaost, smulad
  • 4 st fikon, skurna i klyftor
  • 60 gr pistagenötter, rostade
  • Crema Bianca (reducerad vit balsamvinäger)

Tillagning

  1. Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
  2. Blanda ingredienserna till myntayoghurten i en skål.
  3. Marinera zucchini och sparris i olivolja.
  4. Mixa ruccola och olivolja till konsistensen av puré.
  5. Grilla zucchini, sparris och citron, lyft av och vänd upp med flingsalt och juice från den grillade citronen.
  6. Pensla pizzabottnarna med den mixade ruccolan, smula över fetaosten, lägg på fikonklyftorna och grilla färdig pizzettan på den inaktiva sidan av grillen under lock. Lyft av pizzorna, lägg på pistagenötter och ringla över Crema Bianca.
  7. Slica pizza, skär, doppa och njut.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close