Produkter

Taggar

Inspiration:
Salsiccia med bönsallad och parmesanmos

Ingredienser

  • 600 g Salsiccia

Mos

  • 800 g potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • ½ kruka basilika
  • 2 dl parmesan

Sallad

  • 30 g pinjenötter
  • 100 g babyspenat
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 dl dill
  • 3 msk olivolja
  • ½ citron, pressa juice

Tillagning

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme.
  2. Lägg spenat, bönor och hackad dill i en bunke. Blanda tillsammans med olja, citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek eller grilla salsiccia.
  4. Häll av och mosa potatisen, tillsätt smör och mjölk, rör ihop moset med en ballongvisp. Rör ner hackad basilika och riven parmesan. Salta och peppra efter smak.

En skön vardagsrätt som vi piffat upp med parmesanost och basilika. Enkel att göra och tar inte lång tid.
Receptet är för 4 personer och tar ca 30 minuter att göra. Smaklig spis!

Tipset:
Att smaksätta mos med örter, ostar eller grönsaker är ett bra sätt att höja smakerna till regionsinsirktad matlagning. Som i detta fall medelhav och Italien.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab