Huvudrätt

Salsiccia med bönsallad och parmesanmos

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

En skön vardagsrätt som vi piffat upp med parmesanost och basilika. Enkel att göra och tar inte lång tid.
Receptet är för 4 personer och tar ca 30 minuter att göra. Smaklig spis!

Tipset:
Att smaksätta mos med örter, ostar eller grönsaker är ett bra sätt att höja smakerna till regionsinsirktad matlagning. Som i detta fall medelhav och Italien.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 600 g Salsiccia

Mos

  • 800 g potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • ½ kruka basilika
  • 2 dl parmesan

Sallad

  • 30 g pinjenötter
  • 100 g babyspenat
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 dl dill
  • 3 msk olivolja
  • ½ citron, pressa juice

Tillagning

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme.
  2. Lägg spenat, bönor och hackad dill i en bunke. Blanda tillsammans med olja, citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek eller grilla salsiccia.
  4. Häll av och mosa potatisen, tillsätt smör och mjölk, rör ihop moset med en ballongvisp. Rör ner hackad basilika och riven parmesan. Salta och peppra efter smak.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close