Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella
Huvudrätt

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Dela

Betyg (02 röster)

Kategorier

I denna rätt skapar hettan från chilin, sötman från fikonen, kryddigheten i korven och texturen i mozzarellan tillsammans en fantastisk upplevelse på tallriken. Se till att använda en kvalitativ pasta som gör stor skillnad i slutresultatet. Martelli är ett exempel på ett varumärke som tillverkar fantastisk pasta, håll utkik eller fråga butikspersonalen om råd.

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

  • Kvalitativ pasta
  • Färsk salsiccia
  • Lök
  • Vitlök
  • Vitt vin
  • Passerade tomater
  • Stjälkselleri
  • Fikon
  • Chilifrukt
  • Buffelmozzarella
  • Rosmarin
  • Persilja

Tillagning

  1. Ta av skinnet på korven och behåll köttet. Nyp ner det i små bitar och stek i lite olja tills bitarna fått en fin färg. Addera hackad lök, vitlök, chili, rosmarin och selleri och låt det fräsa i några minuter. Addera vitt vin och låt vinet koka på hög värme någon minut. Addera passerade tomater och låt allt puttra i 15 minuter. Ställ åt sidan till servering.
  2. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  3. Blanda pastan med såsen och dra sönder mozzarella och lägg ner i pastan så att den smälter lite. Lägg upp allt på tallrik och toppa med fikon, hackad persilja och eventuellt lite riven parmesan.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close