Produkter

Taggar

Inspiration:
Salvia doftande kycklinggryta med saffran och pinjenöts-ris

Ingredienser

    Ris

    • ½ dl pinjenötter
    • 2 liter vatten
    • 1 msk salt
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 lagerblad
    • 1 gul lök skalad och hackad
    • 4 dl långkornigt ris
    • 0,25 gr saffran
    • ½ dl finskuren bladpersilja

    Gryta

    • 2 msk olivolja
    • 750 gr. kycklinglårfilé
    • 1 dl strimlade salviablad
    • 4 st vitlöksklyftor skalade och grovhackade
    • 1 rödlök skalad och skuren i båtar
    • 1 st morot skald och kuren i slantar
    • 1 st palsternacka skalad och tärnad
    • 1 st stjälk selleri skuten i slantar
    • 3 dl rött vin (Chianti)
    • 1 burk krossad tomat
    • ½ dl finskuren bladpersilja.
    • salt och peppar

    Tillagning

      Riset

      1. Hetta upp en stekpanna på medeltemperatur och rosta pinjenötterna till gyllenbruna. Skaka om då och då.
      2. Koka upp en kastrull med vatten, salt, hönsbuljong, lagerblad och gul lök.
      3. Häll i riset och kok på samma sätt som man kokar pasta. Tiden hittar du på förpackningen till riset.
      4. Sila av riset, häll tillbaka i kastrullen rör ner saffran, persilja och smaka av med salt. Låt stå någon minut under lock.

      Grytan

      1. Hätta upp en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnspanna med olivolja till måttligt hög temperatur.
      2. Lägg i kyckling, salvia, salt och peppar. Låt fräsa ett par minuter, lägg i vitlök, rödlök, morot, palsternacka och selleri, fräs under omrörning ytterligare några minuter.
      3. Häll på Chianti, rör runt, sänktemperaturen till medeltemperatur. Täck kastrullen med lock och låt sjuda 10 minuter.
      4. Häll på krossade tomater och bladpersiljan och låt puttra 10 minuter.
      5. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

      Lammkotletter med grönkålssallad

      Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

      Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

      När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

      Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

      När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

      Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

      Vad passar bättre än att snabbt kunna svepa ihop en god tryffelpasta på fredagkväll efter arbetsveckans slut? Efter 10 minuter är den klar att servera till ett glas Barolo Flori. Tillagningstid: 10 minuter, 4 personer Tipset: Receptet funkar utmärkt att tillaga med en god tryffelolja, rör då ner den i parmesangrädden. På bilden har vi använt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto ©...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab