Produkter

Taggar

Inspiration:
Salvia doftande kycklinggryta med saffran och pinjenöts-ris

Ingredienser

    Ris

    • ½ dl pinjenötter
    • 2 liter vatten
    • 1 msk salt
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 lagerblad
    • 1 gul lök skalad och hackad
    • 4 dl långkornigt ris
    • 0,25 gr saffran
    • ½ dl finskuren bladpersilja

    Gryta

    • 2 msk olivolja
    • 750 gr. kycklinglårfilé
    • 1 dl strimlade salviablad
    • 4 st vitlöksklyftor skalade och grovhackade
    • 1 rödlök skalad och skuren i båtar
    • 1 st morot skald och kuren i slantar
    • 1 st palsternacka skalad och tärnad
    • 1 st stjälk selleri skuten i slantar
    • 3 dl rött vin (Chianti)
    • 1 burk krossad tomat
    • ½ dl finskuren bladpersilja.
    • salt och peppar

    Tillagning

      Riset

      1. Hetta upp en stekpanna på medeltemperatur och rosta pinjenötterna till gyllenbruna. Skaka om då och då.
      2. Koka upp en kastrull med vatten, salt, hönsbuljong, lagerblad och gul lök.
      3. Häll i riset och kok på samma sätt som man kokar pasta. Tiden hittar du på förpackningen till riset.
      4. Sila av riset, häll tillbaka i kastrullen rör ner saffran, persilja och smaka av med salt. Låt stå någon minut under lock.

      Grytan

      1. Hätta upp en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnspanna med olivolja till måttligt hög temperatur.
      2. Lägg i kyckling, salvia, salt och peppar. Låt fräsa ett par minuter, lägg i vitlök, rödlök, morot, palsternacka och selleri, fräs under omrörning ytterligare några minuter.
      3. Häll på Chianti, rör runt, sänktemperaturen till medeltemperatur. Täck kastrullen med lock och låt sjuda 10 minuter.
      4. Häll på krossade tomater och bladpersiljan och låt puttra 10 minuter.
      5. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab