Produkter

Taggar

Inspiration:
Skogschampinjon Bourguignon

Ingredienser

  • 500 gr skogschampinjoner
  • 200 gr champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 10 snacksmorötter
  • 2 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 buljongtärning, umami
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 knippe persilja
  • 2 msk olivolja
  • salt & peppar

Till servering

  • potatismos
  • haricot verts

Tillagning

  1. Hetta upp olja i en gryta, skala och hacka vitlök, schalottenlök och fräs med lagerblad och tomatpuré.
  2. Dela morötterna på längden och tillsätt i grytan. Skölj eller borsta rent svampen, dela i halvor eller klyftor (låt små svampar vara hela) och tillsätt i grytan.
  3. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning och koka max 10 minuter. Svamparna ska ha tuggmotstånd och inte falla sönder. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och tillsätt under omrörning låt grytan tjockna lite. Strö över hackad persilja, salt och peppar.
  4. Servera med nylagat potatismos och lättkokt haricot verts.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab