Produkter

Taggar

Inspiration:
Sparris med parmesan och citronsmör

Ingredienser

    Smör

    • 100 g smör rumstempererat
    • ½ citron
    • 1 kruka körvel
    • salt

    Sparris och garnityr

    • 12 vita sparrisar
    • 1 bit parmesanost

    Tillagning

    1. Vispa smöret fluffigt, använd gärna en elvisp.
    2. Blanda ner zest (rivet skal) från en halv citron och några droppar citronjuice.
    3. Hacka 10 kvistar körvel och blanda ner, smaka av med salt.
    4. Skala den vita sparrisen från toppen.
    5. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sparrisen i ca. 6 minuter (beroende på tjocklek)
    6. Lägg upp den varma sparrisen på en tallrik, lägg på en klick smör och hyvla sedan över parmesanost. Garnera med körvel.
    7. Smaklig spis!

    Nu är säsongen för vit sparris här och du bara måste testa detta superfräscha recept. En förrätt som smälter i munnen och är superlätt att tillaga.
    Tillagningstid: 15 min, 4 personer

    Tipset: För mer smak, finriv parmesanost och strö över.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab