Produkter

Taggar

Inspiration:
Torsk med räkor och skirat smör

Ingredienser

  • 12 potatisar
  • 4 bitar torskrygg ca 150 gr st
  • 150 gr smör
  • 100 gr räkor
  • 1 kruka dill
  • 10 rädisor
  • 100 gr socker ärtor

Tillagning

  1. Koka potatisen i en kastrull välsaltat vatten
  2. Värm ugnen till 200 grader, smöra en ugnsfast form, lägg i fisken med skinnsidan nedåt, salta och lägg en tunn skiva smör på varje bit. Låt gå i ugnen ca 15 min tills kärnan i fisken når 52 grader.
  3. Smällt resterande smör i en kastrull på låg värme.
  4. Dela rädisorna, skär sockerärtorna i bitar och plocka dillen i vippor. Blanda till en sallad.
  5. Servera torsken med det smälta smöret, de skalade räkorna och salladen.

Ett enkelt och elegant recept som framhäver ett ungt och fruktigt vin, gärna av chardonnay-druvan.
Tillagningstid: 30 minuter, 4 personer

Tipset: Använd alltid en termometer vid tillagning av fisk för att uppnå ett bättre resultat.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab