Dessert

Torta rustica di mele al limone. Äppel och citronkaka

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Tips: Servera gärna med lite vaniljglass till. Då blir det extra gott.

Ingredienser

  • 5 äpplen
  • 2 dl socker + 3 msk till äpplena
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 citroner, saft och zest
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 1 dl mjölk
  • 25 g smör
  • Florsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smörj kanterna på en kakform med 25-30 cm i diameter med smör.
  3. Riv skalet på citronerna, spara undan.
  4. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda med 3 msk socker och saften från citronerna.
  5. Vispa ägg och socker poröst.
  6. Sikta mjölet och vispa i lite i taget i smeten. Varva med olja och mjölk så att det inte blir för tjockt.
  7. Blanda till sist i bakpulver och citronzest.
  8. Häll i ⅓ av äppelklyftorna i smeten och blanda.
  9. Häll smeten i formen och tryck ner resten av äppelklyftorna i ett fint mönster.
  10. Strö över lite socker och klicka på resten av smöret.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Testa om kakan är klar med en tandpetare, den ska vara torr.
  12. Låt svalna, pudra över florsocker och servera.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close