Tortillachips med kronärtskocka, solrosfrön och krasse
Förrätt

Tortillachips med kronärtskocka, solrosfrön och krasse

Dela

Betyg (0 röster)

Tillagningstid: 15 min
Antal: 10 stycken

Tipset
Kronärtskocksröran smakar väldigt bra även utan philadelphiaost och då kan rätten anpassas till veganer.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 tsk pressad citron
  • 15 basilikablad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 100 g philadelphiaost
  • salt och peppar
  • 10 små vetetortilla
  • olivolja
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • krasse

Tillagning

  1. Mixa kronärtskocka, citron och basilikablad till en puré, rör ner dijonsenap och philadelphia, smaka av med salt och peppar.
  2. Stansa ut den form och storlek du önskar av tortillabrödet.
  3. Hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, täck botten med olivolja och stek tortillabrödet gyllenbrunt på båda sidor.
  4. Lyft av brödet på papper så att det rinner av och stelnar.
  5. Klicka eller spritsa på kronärtskocksröran, garnera med klippt krasse och rostade solrosfrön.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close